Waarom auto’s?

Van kinds af aan teken ik al auto’s. Liefst ook in perspectief, al kende ik dat begrip toen nog niet. Ik tekende puur naar waarneming, en als het lukte zelfs een specifiek merk en model, met veel oog voor detail. Tekenen was m’n lust en m’n leven en wilde daar ook graag m’n geld mee verdienen. Maar dat bleek niet zo eenvoudig. Vanuit mijn passie voor het tekenen ben ik het grafische vak in gerold, en heb ik van 1984 tot 1988 een reclame tekenopleiding (RTO) gevolgd. Vandaag de dag heb je in de reclamewereld niet veel meer aan het handmatige werk en draait alles om de computer. Als je dan dagelijks met een computermuis in je handen zit dan heb je juist meer behoefte om met pen en papier aan de slag te gaan.

De geschiedenis

Na de RTO ben ik Visuele Communicatie gaan studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Destijds reed ik in een Volvo Amazon, (zie afbeelding hierboven) maar had als student niet veel geld te besteden. Om goedkoop aan mijn onderdelen te kunnen komen werd ik lid van de Volvoklassiekervereniging. Ik kreeg het idee om tijdens een clubbijeenkomst tekeningen en schilderijen te gaan verkopen of te ruilen voor onderdelen of reparatie-werkzaamheden. Dat bleek een succes! Laswerk in ruil voor een schilderij, onderdelen in ruil voor een tekening etc. Zo kreeg ik de smaak te pakken en ben ik mijn werkterrein gaan verleggen naar oldtimer beurzen en autoshows en ben ik inmiddels wat tekenen en schilderen betreft van alle automerken thuis.

Over mij

een korte biografie

De opdrachten

wat is er mogelijk

De technieken

enkele voorbeelden

FAQ

de veel gestelde vragen...

Gastenboek

plaats hier een opmerking

Contact

of plaats een opdracht

Mijn naam is Onno van Beek, In het dagelijks leven run ik een studio voor reclame, vormgeving en desktop publishing (DTP) daarnaast verhuur ik mijzelf als freelancer aan reclamebureaus en studio’s en in m’n vrije tijd maak ik schilderijen en tekeningen van met name auto's en af en toe motoren.

Wil je je boot of huis vereeuwigd hebben dan kan je ook bij mij terecht.

SITE ONTWERP: ARTBUDGEThttp://www.artbudget.nlhttp://www.artbudget.nlshapeimage_4_link_0